“It may well be impossible for people who have lived and prospered under a given social system to imagine the point of view of those who feel it offers them nothing, and who can contemplate its destruction without any particular dismay.”

― Michel Houellebecq, Submission
 

Blog

Forbrukertest: markedets beste brekkjern

  |   AKTUELT, ANMELDELSER   |   1 Comment

Brekkjern er et uunnværlig verktøy og et av husokkupantenes aller viktigste hjelpemidler.
Torggata Blads Boligpolitiske Julekalender presenterer her en test av 5 av markedets mest populære brekkjern. Testpanelet består av husokkupant Guttorm Gatevold, tømrer Syver Sagen og boksåpner Benny Brekke.

Brekkjerna som er med i testen er bestselgerne fra Maxbo, Jernia, Biltema og Clas Olsson. De bedømmes etter slitestyrke, gripeevne, balanse, grep og design. Og, hvem vet, kanskje det vanker harde pakker under treet i år?

 

 

Slik ble testen gjennomført

Brekkjerna ble bedømt etter slitestyrke, gripeevne, balanse, grep og design.
Gripeevne, balanse og slitestyrke telte mest.

Brekkjerna ble testet i nesten to uker, på flere type materialer og til ulike typer oppgaver, som f.eks. uttrekking av spikre og åpning av låste dører og stengte vinduer som kan være utfordrende å bryne seg på.

 

Testvinner!

5 Luna Hultafors Brekkjern Stillbart 109 SB/26″
1 560 kr

Hultafors_stillbart_large
Hele brekkjernet er herdet og produsert av høylegert fjærstål og har en utforming som ligger godt i hånda. Brede slipte anleggsflater og tynne ender gjør det enkelt å komme til og minsker risikoen for å lage merker. Optimal klyse gjør spikeruttrekkinga til en lek. Stillbar i 9 ulike posisjoner. Takket være «tannkransen» klarer det samme belastninger som et vanlig brekkjern, så det åpner dører og vinduer nesten helt av seg selv, men er litt baktungt. Prisen trekker litt ned, ellers ville brekkjernet ha fått terningkast 6.

 

5Luna Hultafors Brekkjern Proff 108/15″
695 kr

Hultafors_proff
Stål er nesten tre ganger så tungt som aluminium, men også tre ganger så sterkt. Altså er stål en selvfølgelighet ved arbeid der kraft og tyngde er viktig for resultatet. Stålets tyngde hjelper her til å bryte, og avlaster dine armmuskler. Pen utforming, men trekkes litt pga. skaftet som er glatt og litt vanskelig å holde i. Klysen er ganske tung, men har god balanse. Trekker ut spiker veldig greit, åpner låste dører nesten helt uanstrengt.

 

5

Stanley Brekkjern Klassisk 60 cm
385 kr

Stanley
Et godt og klassisk brekkjern som gir mye for pengene. Brekkjernet har en praktisk størrelse og trekker lett ut både lange og korte spiker, men strever litt med ståldører.

 

Stanley Brekkjern Ergonomisk 53 cm
178 kr

Stanley_ergonomisk
Artig design, men skaftet trekker ned. Ligger dårlig i hånda, glipper lett og er ubehagelig å jobbe med. Kort klyse som kun passer til å trekke ut korte spikre. Åpning av dører og vinduer var rett og slett umulig. Men hvis man trenger ergonomiske hjelpemidler, bør man kanskje ta et hint.

 

Fixit Flatt Brekkjern 38 cm
49,50 kr

Fixit_jernia
Føles billig, ser billig ut og ligger dårlig i hånda. Er et brekkjern som passer best som ekstrabrekkjern for upålitelige utlån. Trekker greit ut korte spikre med store hoder, strever med lange. Glem dører og vinduer. Likevel et ok valg for de helt ubemidlede.

AUTHOR - Abraxas

1Comment
  • Boligkrise i de store byene i Norge | Torggata Blad | des 22, 2015 at 22:13

    […] Vi jobber med å utvikle en krisepakke som innebefatter en fadderordning og goodie-bags med best-i-test-brekkjern og gavekort på Clas Ohlson sponset av Huseiernes Landsforbund. Dessuten oppretter vi hvilehjem i […]

Skriv en kommentar