“It may well be impossible for people who have lived and prospered under a given social system to imagine the point of view of those who feel it offers them nothing, and who can contemplate its destruction without any particular dismay.”

― Michel Houellebecq, Submission
 

Blog

#husienhverbusk

  |   AKTUELT   |   1 Comment

Det er ikke hus i hver busk, hevdes det. Men kanskje under et juletre?

Stadig flere sliter med å komme seg inn på boligmarkedet, antallet utleieboliger minker, og det er vanskelig, om ikke umulig, å få innvilget boliglån uten fast jobb + en formidabel sum i egenkapital.

Samtidig er det såpass mange som greier å spille boligspillet, at det ikke er noen særlig utbredt interesse for en solidarisk boligpolitikk. Hvordan skal da de folkevalgte kunne oppdage at noe er riv ruskende galt, og at det trengs en politikk som regulerer boligprisene?

På 70-tallet og fram til inntil et par år siden, har husokkupasjon vært en mye benyttet aksjonsform i forsøk på å signalisere at noe er galt. Mye tyder dessverre på at framgangsmåten ikke har nyttet, for lite annet har skjedd enn at en og annen privilegert pønker har fått seg et rimelig sted å bo.

Vi foreslår at alle som er rammet av boligmangel, benytter seg av følgende harmløse, sjarmerende og informative aksjonsform i løpet av desember: Finn deg et stort hus, f.eks. på vestkanten, gjerne hos en politiker eller andre med mye makt, bank på og flytt inn under huseierens juletre. Jula er tida for gavmildhet og omtanke – ingen vil ha hjerte til å si nei. Få noen til å ta et bilde av deg med mobilen din og last det opp på Instagram #husienhverbusk

insta_cont

AUTHOR - Abraxas

1Comment
  • Snakkespåbarnold | des 10, 2015 at 20:49

    Nå fikk jeg to tanker i hodet mitt samtidig:
    1) Når julen er over, skal man da flytte ut sammen med juletreet?
    2) Blir det flere boliger av å okkupere hus? Et alternativ kan jo være å rive gammal kåk og bygge ny på tomten, renovere kåken og selge eller leie ut boenhetene? Hadde man f.eks. revet Blitz-huset og bygd en 20-etasjes moderne, energinøytral bolig på tomten så hadde vel det betydd netto flere, dessuten miljøvennlige, boliger i Oslo?

Skriv en kommentar