“It may well be impossible for people who have lived and prospered under a given social system to imagine the point of view of those who feel it offers them nothing, and who can contemplate its destruction without any particular dismay.”

― Michel Houellebecq, Submission
 

Blog

Fyr

  |   AKTUELT   |   1 Comment

.
Morn. Det føles kaldt. Det skal være 10 minus. Her i gården er det greit. Muse stille. Nå. Morning dream, morning coffee, på Starbucks rett ved, her er verden, tilgjengelig. Yo, Seattle, der oppsto Starbucks. Her er det ikke mye som skjer, så skjer det noe, på Harmoni Bar Torggata 8, i natt klokka 3, en person skjøt mot døra der fra utsida 20 skudd med automatvåpen, kasta fra seg geværet og stakk, bortover mot Youngstorget og løp ned Pløens gate.
Drama, det var 4 vitner, står det i avisa, og det er overvåkningskameraer i området, visstnok en lyshuda person, europeer, kanskje norsk, ikke noe mer vites.
Nei. Her er naboer, Norli Bokhandel, Eldorado kino, Kjell & Company, det er godt med naboer, sier folk flest, for det meste, man føler seg tryggere da, noen går i gata og promoterer et eller annet.
Får ikke kontakt. Kontakten mangler her i gata, jeg får peile inn noen. Her var Christiania Dampkjøkken før i tida, der spiste jeg, grei kafeteria, nokså legendarisk, Dampen, nevnt i Arne Garborgs Bondestudentar. 1883, og dette er et strøk som svir i Oslo, gangen fra Stortorget til Youngstorget og videre mot Akerselva, vi ser dette spillet her om folks gjøren og laden, gågata Torggata er gammel til Youngstorget, gågata videre er ny, litt over 2 år gammel. Jøss. Dette strøket her er fattig, den nye gågata er rik. City of Thon.
Ok, disse som snakker med folk i gata er Amnesty, de spør om hvor mange jenter under 15 som blir giftet bort i verden hver dag, jeg tenkte meg om, sa 50.000, og det var det beste svaret fyren hadde fått hittil i dag, klokka er 11.44, det riktige er 44.000, dette viser perspektiv. Oslo en by i verden.
Hm, viktig opplysning, og Norge er beredt i dag, jeg også.

AUTHOR - Bror Wyller

1Comment
 • Bror Wyller | feb 6, 2018 at 10:44

  Dag 2
  På Joe & The juice. Politisperringene er borte på Harmoni Bar. Ses fortsatt glasskår på bakken, gata, og vi er ikke her for å spane, vi er her for å se om dette kan repareres. Hoi! Ikke god stemning! Baren er sur, og dette er ikke godt å se, men uansett, vi er her.
  Nok er nok.
  Nabo norli, bokhandel, ovafor der Big Horn Steakhouse, i Skråninga. Opulens Eiendom eier bygården, Torggata 8. Torggata 6 er Clas Ohlson. Torggata 10, der har Oslo Kru kontorer. Torggata 9A, Tommi’s Burger joint, rett overfor Harmoni, her er det bra.
  Da tar vi tak.

Skriv en kommentar