“It may well be impossible for people who have lived and prospered under a given social system to imagine the point of view of those who feel it offers them nothing, and who can contemplate its destruction without any particular dismay.”

― Michel Houellebecq, Submission
 

Blog

Det Foldalske Teatr presenterer Ibsen Vs. Foldal! Et dramaspill i 8 brett/akter

  |   AKTUELT   |   1 Comment

Foldal har oddsene mot seg og dårlig tid. Veldig dårlig tid. Han skal produsere «Fremtidens kunstverk», og han forfølges nådeløst og ustanselig av det kulturelle etablissementet i sin fulle tyngde, grafisk representert gjennom en tungt rullende medalje preget med nasjonaldikterens navn og åsyn.

 

Foldals eneste ressurs og hjelpemiddel er hans egen kropp, som løper for livet, hopper over hindringer i form av godskasser, avgrunner og Ibsens spøkelse, samler poenger og redskaper samtidig som han desperat prøver å unngå å bli knust av den enorme Ibsen-medaljen som kommer rullende etter han i jevnt tempo og nærmer seg litt for hvert feiltrinn Foldal gjør.

 

Gang på gang må han kaste seg ut i det ukjente, uten å vite hvor han vil lande. Hopper han for kort vil Ibsen innhente han og han vil bli knust. Hopper han for langt vil han enten møte et bratt stigende problem med å holde seg det avgjørende steget foran, eller falle ned i avgrunnen av obskuritet og undergrunn. Oddsene mot at han vil klare å fullføre et brett-kapittel uten feilskjær som koster han liv og lemmer er tilsvarende bratte.
Grafikken er trashy, en blanding av fotografier og tegninger, med tilstrekkelig blodstenk til at man forstår alvoret. Her gjelder det å være kjapp og lett på foten og spenstig i frasparket. Små feil straffer seg. Dyrt. Dette er kunsterens vilkår i 2018, i enkelt spillformat. Du må jobbe (løpe) som faen, hoppe og lande presist, du må ha HITS. Bommer du synker du ned i obskuritet og undergrunn, eller blir innhentet og knust av etablissementet.

8 brett må spilleren gjennom, og lykkes man med å forsere hindringene og avgrunnene i det siste kapittelet vil Foldal belønnes med en monster-SUV , som han kjører ut av spillet med, helt til slutt forfulgt av Ibsen. Jeg tolker det som at det er åpning for en oppfølger.

 

 

Dette er mer enn en spin-off for å promotere Det Foldalske Teatrs aktuelle forestillinger, dette spillet illustrerer naturen i det foldalske prosjekt, og på en underholdende måte dertil. foldalske prosjekt, og på en underholdende måte dertil.

 

 

Lenke til spillet her: detfoldalsketeatr.no/game

IBSEN vs FOLDAL

Slippdato: 17.03.2018

 

Regi: webverket.no / Det Foldalske Teatr
Utgiver:epic.no
Plattformer: Desktop, nettbrett og mobil
Sjanger: Eventyr, Arkade; Hevn

 

Anbefalt aldersgrense:

AUTHOR - Harald Lange

1Comment
  • Sunny | jan 1, 2019 at 18:17

    It’s often accurate that the Probabilities in a hand-make it a good idea to
    phone to determine the fail.

Skriv en kommentar