“It may well be impossible for people who have lived and prospered under a given social system to imagine the point of view of those who feel it offers them nothing, and who can contemplate its destruction without any particular dismay.”

― Michel Houellebecq, Submission
 

Blog

Kroatia

  |   SPORT   |   No comment

.

Av Dario Flo

.
Ok, i dag er tema Kroatia. De vinner. Jeg tror på Kroatia, de er ustoppelige, som hunder, som har kommet opp fra undergrunnen, disse Hajduks har kraft til å velte nok et imperium, som de har gjort før, i VM Russland og England, nå står Frankrike for tur.
Yeah! Kroatia er likevel ikke mitt team, det er å forstå som en krampefotball, ikke skjønt, men meget spesifikt sunn fotball i seg selv, de spiller Fotball, de sprader ikke. De skal vinne. Ild i blikket. Flott!
Ustasja, den fascistiske nasjonale bevegelsen i Kroatia i mellomkrigstiden, er å betrakte som det samme som Nasjonal Samling i Norge, og de er også en kraft i dette landet.
Utrolig så dette fascinerer! Jeg var i Jugoslavia 1983, dagens Kroatia, i en badeby og besøkte Split og Dubrovnik, en overnatting hver, alene, og denne fortellingen går på dette landets kraft, underdog til Italia i Romertiden og noe med den venezianske koloniseringen nedover kysten med Dubrovik, senmiddelalderen, der pengemakta satt i Italia, i rike familier som Medici og jeg ser denne herrefolkmentaliteten som er katolsk,
Pavemakta var i rike klaners hender, sånn var det, paven legitimerte deres kolonialistiske utbytting.
Der ligger det, den slaviske motstandskamp mot det romerske overherredømme er Kroatia.
Leve Kroatia!

AUTHOR - Bror Wyller

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar